Oma’s Vanillecake

Oma’s Vanillecake

Ingrediënten (voor een cakevorm van 25 centimeter)

  • 200 gram boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • Snufje zout

Neem een kom en meng hierin de boter, suiker, vanillesuiker en het zout. Voeg terwijl je mixt de vier eieren een voor een toe, totdat het mengsel glad is. Strooi dan, al mixend, het zelfrijzend bakmeel langzaam in het beslag. Mix de inhoud van de kom net zolang tot je beslag mooi glad is.

Vet en bloem de bakvorm in. Vul deze bakvorm met het beslag dat je gemixt hebt.

Bak de cake in zestig minuten gaar in een voorverwarmde oven op 175 graden Celsius.

Stort je cake na het bakken op een rooster en laat hem volledig afkoelen.

Eet smakelijk!

Toelichting en variaties

Dit recept is een echt basisrecept: relatief snel zorg je voor een lekker hapje bij de koffie of thee. Je kunt eindeloos variëren met de smaak waarin je de cake wilt hebben. Vervang de vanillesuiker bijvoorbeeld door cacaopoeder om een heerlijke cake met chocoladesmaak te bakken. Of voeg aan het recept appels en kaneel toe voor een appel-kaneelcake, of doe eens gek en maak een ananascake!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *